Krajský přebor

09.07.2018 00:00

    Ještě se krátce vracím ke krajskému přeboru v raketovém modelářství. Uskutečnil se v dubnu v Letovicích. Vyjeli jsme tam skoro v plném počtu. Za Vyškov se zúčastnilo pět závodníků.

 

    Okresní přebor jsme měli dní před krajem. Tedy připravit se na tyto závody během  kroužků velmi náročné.

    Ale za předvedené úsilí jsme byli odměněni. Dokonalým modelářským počasím. Oproti okresnímu přeboru kde funělo, zima byla, bahno bylo.  Tak zde, krásné travička letiště, sluníčko na krátký rukáv a jen mírný vánek. Prostě letová nirvána.

    Začínali jsme padákem. V prvním kole půlka děcek měla max, druhá ne. Ale to o ničem nerozhodovalo, protože zde máme pravidlo 2modely na 3 starty. Kubovi v prvním kole odlétl model, tak do druhého kola musel do padáku vystřihnout velkou díru, aby model doběhl. Po druhém kole měl 2 maxa od nás jen Mira Sádlo. A ještě jeden závodník, jinak měl každá jeden max a jeden slabší let. Rozhodovalo 3tí kolo.

    Mira útočil na vítězství. Bohužel neotevřel padák a tak díky 0 skončil v poli poražených. Ála také nezapsala max, tak z toho byla první desítka. Ale všichni naši zbývající s přehledem trefili termiku, zalítli max a kompletně obsadili stupně vítězů. Krajským přeborníkem v padáku se stal Franta  Karas. Druhý byl Čenda Topor a třetí Kuba Ambrož.      

    Streamer se nesl ve znamení krásných letových časů. Tedy až na Čendu. Ten si po úspěšném padáku vybral smůlu a hne dv prvním kole přetrhl hlavní nosnou nit. Jak se mu to povedlo je pro nás stále záhadou, protože tu v rukách nepřetrhnete. I v dalších kolech zapsal slabé letové časy a tak skončil na chvostu výsledkové listiny.

    Za to zbývající čtyři si z krajského přeboru udělali vyškovský přebor. V jednotlivých kolech se o pár sekund střídavě poráželi. Jen Franta nadevšemi čněl a stal se krajským přeborníkem i ve streameru. Druhým místem si smolnou náladu zlepšil Mira Sádlo a třetí místo obsadila jediná slečna ve startovním poli Ála Špičáková.

    Krajský přebor skončil. Pro nás úspěšně. Odvezli jsme si 6 medailí ze 6ti možných. Počasí bylo luxusní. Rodiče usměvaví. Děcka spokojeny. Jen tak dál…

J.Š.

 

Fotky tady: raketyvyskov.rajce.idnes.cz/2018_04_Krajsky_prebor_zaku_Letovice/